Oplevelser

Tag på ferie til søs

Der findes mange måder at holde ferie på, og de seneste år er især aktive ferier blevet populære. I den forbindelse er der mange der går med drømmen om at købe en båd og få den frihed som sejlture fører med sig.

Men hvordan tager man egentlig springet og bliver bådejer?

Sådan får du råd til et lystfartøj

Først og fremmest skal du gøre op med dig selv, hvad den givne båd egentlig skal bruges til. Planlægger du at bruge den få timer i weekender med godt vejr, så kræver det måske ikke den store investering i et dyrt fartøj.

Drømmer du i stedet om at rejse flere uger af gangen på åbent hav, så skal du vælge en solid og robust motorbåd eller sejlbåd.

Her kan det være at det bliver nødvendigt med et lån til båd, da nyere og veludrustede både kan kræve en vis sum penge.

Gør derfor op med dig selv hvad dine krav er, på den måde kan du lægge et budget til købet, og tage et plausibelt lån, hvis det er nødvendigt. Inden du kaster dig ud i et online lån som f.eks. Bank Norwegian kan tilbyde, så er det en god idé at indhente forskellige tilbud, så du finder den bedste løsning til dit specifikke bådkøb.

Få styr på dine færdighed

Har du fundet den helt rigtige båd, købt den og nu er klar til sejlsæsonen, så er det vigtigt at du har styr på sikkerheden og ikke mindst reglerne for sejlads.

At sejle kræver en vis viden om sejlads, reglerne til søs og ikke mindst hvordan man manøvrerer et køretøj på vandet. Det kræver lidt øvelse og faglig viden, så man bør undgå at sejle ud, hvis man ingen erfaring her.

Der er selvfølgelig plads til nybegyndere indenfor sejl-universet, men det er altid en god idé at tage en erfaren sejler med på råd den første gang eller to, når man begiver sig ud på vandet.

Start eventuelt med små og korte sejlturer, hvor du altid er tæt på kysten. På den måde skaber du både en sikkerhed for dig selv, samtidig med at du opbygger den påkrævede erfaring for et langt og mere udfordrende togt.

Comments Off on Tag på ferie til søs

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!