Uncategorized

A-kasse og ferie

Der er forbandet mange regler, når det kommer til a-kasser, dagpenge og ferie. Det værste er, at der kan være forskel fra a-kasse til a-kasse alt afhængigt af deres krav til medlemmerne, når de er dagpengemodtagere. Derfor kan du som dagpengemodtager godt føle, at det med ferie er en lille smule uoverskueligt. Det behøver det dog ikke være.

Uden job – ferietid?

Du står uden job og det er derfor værd at overveje, om det kan svare sig for dig at holde ferie. Faktum er, at det er hårdt at være jobsøgende og en ferie kan derfor føles tiltrængt. Det kan endda være en god ide, men dagpengereglerne er som regel skruet sådan sammen, at du selv skal betale din ferie. Alligevel kan det give dig et afbræk fra jobsøgningen og måske får du endda ny inspiration på din tur til udlandet.

Mange a-kasser at vælge mellem

Der er mange a-kasser at vælge mellem, når du står og skal vælge. Det kan være værd at vælge en, der allerede har erfaringer med folk med en uddannelse eller profession tilsvarende din egen, men der findes også a-kasser, som ikke tager hensyn til den slags. En af dem er FTFa, som byder alle medlemmer velkomne uanset uddannelses- og professionsbaggrund.

Der kan dog også være penge at spare, når du vælger a-kasse, for kontingentet er forskelligt fra a-kasse til a-kasse, ligesom det kan være forskelligt, hvad der er af medlemsfordele og services hos din a-kasse. Hvis du er heldig, kan du nemlig få gratis karriererådgivning, cv-tjek og foredrag med i prisen hos din a-kasse.

A-kasserne skal selv stå for medlemmernes jobsøgning

Fra januar 2020 skal en række af landets a-kasser selv til at stå for deres medlemmers jobsøgning de første tre måneder af medlemmets ledighedsperiode. Det betyder, at du som medlem slipper for jobcenteret og i stedet får rådgivning direkte hos den a-kasse der kender dig, din profession og dit erhverv bedst.

Det er en midlertidig prøveordning, fordi regeringen ønsker at se, om a-kasserne kan få medlemmerne i job i samme hastighed som jobcentrene. Sandsynligheden for at det sker hurtigere end gennem det nuværende system, hvor der på flere af landets jobcentre er indført dimittendordninger, er stor, så år 2020 bliver en spændende prøveperiode. Måske betyder det i sidste ende, at et nyt system kan indføres og ledigheden i Danmark bliver nedsat gevaldigt og vi igen kommer ind i en årrække, hvor der er mangel på arbejdskraft i flere forskellige professioner – også blandt højtuddannede.

Comments Off on A-kasse og ferie

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!