Har I husket at hæve Euro til ferien?

Har I husket at hæve Euro til ferien?

Vi kender det alle sammen. Der står man, i en sydeuropæisk lufthavn med trætte unger, sultne maver og en forvirret buschauffør, der ikke kan tale engelsk. Og så har I glemt at veksle penge… Suk. Dårligere start på ferien findes næppe, så her får I et par råd med, til næste gang I skal afsted!

Dankort eller kontanter?
Når I skal beslutte jer for, om I skal hæve kontanter i den lokale valuta eller bare have dankortet med på ferien, er der mange overvejelser I bør gøre jer. Først og fremmest afhænger det af, om I skal på ferie et sted, hvor der måske ikke er mulighed for at betale med dankort alle steder. Derudover afhænger det af, om det dankort I har, opkræver tårnhøje gebyrer for at hæve eller betale i udlandet.

Hvor skal I hen?
Besøger I et land i Europa, kan I være næsten sikre på, at der vil være både hæveautomater og mulighed for at betale med dankort de fleste steder. Alligevel kan det dog være en god idé at få vekslet nogle kontanter hjemmefra, da det kan give jer mange forskellige fordele.

Fordele og ulemper
Med kontanter på lommen er I altid forberedt på en uventet situation. Desuden er der langt mindre risiko for at I får stjålet jeres betalingskort og bliver frarøvet mange flere penge. Derudover kan I spare mange penge ved ikke at skulle hæve i automater, hvor der opkræves et højt hævegebyr. Sørg for at sætte jer ind i de forskellige fordele og ulemper.