Uncategorized

Post-ferie blues

For nogle år siden blev der lavet en undersøgelse af folks humør og generelle psykiske helbred efter ferie. Det viste sig, at mange mennesker faktisk godt kunne bruge en ferie for at komme sig over tilbagevendingen til arbejde efter en lang ferie. Dette fænomen kaldes post-ferie blues i folkemunde. Få nogle tips til at gøre hverdagen nemmere her.

Hvordan undgår man det?

De fleste psykologer er enige om, at vores hverdag i forvejen er meget presset med mange gøremål og forventninger. Både dem, vi stiller til os selv om produktivitet og effektivitet, men i høj grad også dem, der kommer ude fra: fra familien, arbejdet og samfundet mere generelt.

En måde at undgå at føle sig under for meget pres, er at praktisere self-care, som er meget udbredt i USA, og hvilket egentlig bare betyder ‘at passe på sig selv’ og gøre gode og lækre ting for sig selv engang imellem.

Det kan være et lækkert stykke tøj eller andet, du køber til dig selv, men det kan også bare være en lækker middag, en afslapningsaften på sofaen eller lige det stykke kage, du har lyst til. Endelig er en ferie altid godt, men det kan også bare være en mindre ferie som f.eks. en tur i sommerhus over weekenden.

 

Comments Off on Post-ferie blues

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!