Planlæg selv en billig strandferie lige efter din smag

Planlæg selv en billig strandferie lige efter din smag

(sponsoreret indhold)

Gode råd til en individuel “charterferie” på et billigt budget

Flere og flere strandglade danskere vælger de færdige charterpakker fra, til fordel for selv at planlægge en afslappende ferie under sydens sol. Du kan bo mere personligt via fx Airbnb eller lokale bed & breakfasts, ligesom du kan besøge mindre mainstream feriedestinationer i de solrige Balkan-lande eller finde en græsk ø lige efter jeres smag.

Du bør dog skrive et par forholdsregler bag øret, hvis du vil være fri for bekymringer under ferien – og ikke mindst holde de kedelige udgifter på feriebudgettet nede, så du får råd til mest mulig ferieluksus!

Book fly med omtanke og vær sikret ved aflysning

Når man køber en pakkeløsning med fly og charterhotel fra et rejseselskab, er det dem, der står med ansvaret for aflysninger eller andre ærgerlige ændringer undervejs. Som forbruger skal du derfor sikre dig dine rettigheder på anden vis.

Book derfor din flyrejse tur-retur gennem samme (danske!) bookinghjemmeside, og book eventuelt også et hotelværelser gennem denne hjemmeside. Så er dine forbrugerrettigheder langt bedre sikret, hvis flyselskabet rammes af strejke eller hotellet er langt under den lovede standard.

Hold øje med valutakurserne ferien igennem

Rejser du uden for EU eller til lande, hvor der er en del finansiel uro, som fx i Grækenland, kan kursen svinge gevaldigt over blot en uge. Tjek valutakursen dagligt, så slipper du for slemme overraskelser efter ferien.

Betaler du med kort, bør du spørge personalet, hvilken kurs kortet trækker beløbet i – særligt i butikker og hoteller kan deres betalingssystem nemlig gå gennem et pengeinstitut, der sætter kursen et par procent højere end den reelt er. Det vil i mange tilfælde kun dreje sig om 30-40 kroner i “gebyr”, men det kan hurtigt løbe op ferien igennem. Det samme skjulte vekselkurs-trick forekommer desuden ved mange hæveautomater, så du både betaler 30 kroner i gebyr til din bank, men også skal af med et pænt beløb i form af denne mere eller mindre skjulte vekselkurs.

Skær dyre oplevelser fra og prioritér ren afslapning

Når man rejser til et nyt land og en ny storby, kan man hurtigt få lyst til at springe ud i slaraffenlandet af restauranter, barer og klubber, for ikke at tale om spændende museer, forlystelsesparker og alverdens seværdigheder. Men du kan også hurtigt få brugt store beløb på entréer og alt for dyre cocktails. Overvej derfor nøje, hvilke ting der vil give dig og din(e) rejsepartner(e) de mest mindeværdige oplevelser.

Prioriter i stedet bare at slappe af i hinandens selskab og kobl helt af med en bog eller et sjovt online spil, som du kan spille ved poolen. Brug for inspiration? Læs om LeoVegas her, hvor du bl.a. kan finde alle de klassiske casino spil og krydre afslapningen med lidt spænding.

Simon

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!