Essentielle penge-tips til din USA-tur

Essentielle penge-tips til din USA-tur

(sponsoreret indhold)

Er det første gang du skal til “The States”, kan disse tips være meget handy!

Meget er anderledes i USA end herhjemme i Europa – alt er større og der kan være ganske andre retningsregler fra stat til stat end vi kender det fra vores Schengen-forbund. Her bringer vi derfor en række vitale tips til en god forberedelse af din ferie i USA.

Hvad man skal sørge for ved sit første USA-besøg

Du skal registrere dig i det såkaldte ESTA senest 72 timer før afrejse, for at du må gå ombord på et fly med en af de amerikanske stater som destination. Det koster et mindre beløb og du bruger info fra dit pas til at udfylde ansøgningen online – så husk at dit pas skal være gyldigt i hele rejseperioden!

Man bør ikke forveksle ESTA med visum, men godkendes din online-ansøgning om ESTA mod al forventning ikke, kan du dog få et B1 eller B2 turistvisum ved den amerikanske ambassade i København.

Hvor mange kontanter skal man medbringe hjemmefra?

Du kan bruge kort de fleste steder, men det kan være ganske belejligt at have mønter og sedler på sig – til drive-in gebyrer, lommepenge til det lokale marked såvel som drikkepenge. Det er en god idé at lave et realistisk feriebudget og hæve inden afrejse, så du slipper for at skulle hæve og betale gebyr flere gange under rejsen.

Husk at tjekke valutakurserne her, så du får et godt indblik i regneforholdet mellem kronen og dollaren. Vær også opmærksom på, at betaler du større beløb med kort i butikker eller hoteller, kan der forekomme ekstra “gebyr” i forhold til vekselkurs, så spørg altid ekspedienten inden, du svinger kortet.

Tips til “tips”! Hvor mange drikkepenge skal du give?

Lønnen i USA er selvsagt noget lavere for en tjener eller servitrice end i Danmark – og det forventes at du giver drikkepenge, når du nyder den gode service, uanset om det er en kold Budweiser eller en omgang burger & fries i den lokale drive-in. Giver du omkring 20% af det maden kostede, så træder du ingen over tæerne – men det skal selvfølgelig stå mål med den egentlige service såvel som måltidets omfang og kvalitet!

En hotdog fra en gadesælger behøver du derfor ikke give mere for end prisen på skiltet, men det er god stil at runde op og sige “keep the change”. Nyder du en øl eller cocktail på en bar gælder det samme, og vil du efterlade drikkepenge på bordet til tjeneren, er en dollar oven i øllens pris er passende.

Er der særlige regler og forbud, man skal tænke over ved sit første besøg i USA?

De 50 delstater kan have vidt forskellige regler, og så læs om staterne i USA, du vil besøge – særligt hvis du skal på roadtrip i en lejet bil! Overordnet er du ikke i risikozonen for at overtræde nogen regler, hvis du bare opfører dig med respekt, ikke går ind på afskiltede private områder og ikke beruser dig overdrevet på gaden. Så brug din sunde fornuft og nyd friheden på din første ferie i fantastiske USA – du bliver med garanti forelsket!

Simon

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!