Tag din hund med på ferie
Man with dog on the trip in the mountains. Young tourist and his dog are resting and together watching the sunset.

Tag din hund med på ferie

(sponsoreret indhold)

De bedste ferietips til din firbenede rejseledsager

Hunden er menneskets bedste ven, men det kan nogle gange være lidt svært at beslutte, hvad man skal stille op med det dejlige kæledyr, når man skal på ferie. Det kan tage hårdt på samvittigheden at efterlade sin hund i et pensionat, når man selv skal afsted på en rejse, for det er desværre ikke altid, der lige er en ven eller et familiemedlem, der kan tage sig af den i flere dage eller uger. Men det er en mulighed at planlægge sin rejse ud fra, at man gerne vil have sin hund med på ferie og dermed spare den dårlige samvittighed samt udgiften til en hundepasser.

Tag hunden med i bilen
Der er nogle ting, du skal overveje, hvis du gerne vil have din hund med på ferie. For eksempel hvilket transportmiddel du vil anvende til at komme til den ønskede destination. Du kan eksempelvis vælge at køre i bil, hvis dit rejsemål ligger i køreafstand. Fordelene ved dette er blandt andet, at du selv er herre over, hvornår der skal holdes pause og hvor mange pauser, der skal tages. Det er nemt at holde ind på en rasteplads og lade den bevæge sig lidt rundt og få lidt vand. Hvis du ender med at tage bilen, er du tæt på din hund, så du kan hele tiden observere den og vurdere, hvordan den har det.

Der er dog nogle ting, du skal være opmærksom på, hvis du skal køre langt med din hund. Der kan blive meget varmt bagerst i en bil om sommeren, selv hvis der er klimaanlæg eller aircondition. Det er vigtigt, at der kan holdes en fornuftig temperatur alle steder i bilen, da der ellers er en risiko for hedeslag, hvilket er meget farligt for hunde. Desuden skal du tænke på, at der kan være begrænset med plads i bagagerummet, hvis du skal have meget bagage med og det er ikke rart for, især store, hunde at have for lidt plads i mange timer i streg.

Pak fornuftigt
Når du pakker din egen kuffert, så husk også at pakke de nødvendige ting til din hund. Dette indebærer både eventuel medicin, legetøj, godbidder, tandpleje og udstyr mod flåter. Du kan finde det, du skal bruge for at ferie-opgradere din hunds udstyr på dyroghelse.dk.

Hvis du synes, der er mange ting at tage stilling til, når du skal have din hund med på ferie, skal du også huske på, hvor stor glæde det giver at have en firbenet følgesvend med på turen. Du skal selvfølgelig sætte dig ind i nogle ting hjemmefra, men hvor dejligt er det ikke lige at have sin bedste ven med på ferie! De gode ferieminder og sjove øjeblikke med hunden gør det mange gange op for forberedelserne og de praktiske foranstaltninger på turen.

Simon

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!