Storbyferie

Gå på opdagelse i Smilets By

(sponsoreret indhold)

Sommerferien står for døren og det betyder for mange, at de skal ud at rejse. Du behøver dog ikke pakke den store kuffert og veksle danske kroner til en mere eksotisk valuta for at have en god ferie. Danmark byder på mange gode oplevelser, hvis du har lyst til at holde en mere lokal ferie. Imens du nyder din ferie, kan du overveje at istandsætte badeværelse, så du kommer hjem til et dejligt, optimeret hjem.

Kunst og udsigt 
Danmarks næststørste by Aarhus ligger på Jyllands østkyst og her kan du finde både børnevenlige og “voksenvenlige” seværdigheder. Du kan komme med både bus, færge og tog til Aarhus og ligemeget hvilken transportform, du vælger, vil endestationen ligge lige midt i byen. Du kan gå til alting, hvilket gør oplevelsen hyggelig og du vil lynhurtigt føle dig hjemme, selvom du aldrig har besøgt byen før.

Et af de mest ikoniske steder i Aarhus er kunstmuseet ARoS. Her kan du boltre dig på 20.700 kvadratmeter og 10 etager fyldt med kunst, som spænder over den danske guldalder til international samtidskunst. Desuden er der altid en særudstilling, som ofte er værd at se. Selvom du ikke er har den største interesse for kunst, er det alligvel en stor oplevelse at se henholdsvis ‘Boy’, den 4,5 meter høje og 500 kilo tunge skulptur af en meget livagtig dreng. Samt ‘Your Rainbow Panorama’ også blot kaldet ‘Regnbuen’, som er en cirkelformet rundgang med alle regnbuens farver, hvorfra har du har udsigt over hele byen.

En lille storby
Selvom det på dansk grund kun er København som kan blære sig med et større areal og højere indbyggertal end Aarhus, kan Aarhus alligevel føles meget  lille og lokal, når man bevæger sig rundt i byen. Hvis du sætter pris på den hyggelige og lokale følelse, vil du helt sikkert kunne lide Latinerkvarteret. Det er den nordligste del af det ældste Aarhus og her er fyldt med små, fine specialbutikker og hyggelige kaffebarer. Du kan med garanti finde et unikt smykke, et smukt stykke tøj eller et par seje sko. Men du kan også bare gå rundt i de små gader og nyde den rolige stemning, mens du kigger på de gamle bygninger og snirklede veje.

Seværdigheder uden for byen
Hvis du har nogle dage til at udforske byen i, er der også forskellige muligheder for at blive underholdt i de omkringliggende forstæder. Du kan leje en cykel, eller tage bussen ud mod Risskov, hvor du kan gå tur i skoven og måske kombinere det med at tage et smut forbi stranden. Den Permanente er en af århusianernes foretrukne strande og med god grund. Placeringen af stranden er optimal med byen et par kilometer derfra og med skoven lige bagved. Om sommeren er der adgang til en gammeldags badeanstalt med omklædningsrum, toiletter, iskiosk og livreddere.

Nord for byen er der også ting, der er værd at se. På Moesgaard Museum kan du blandt andet gå på opdagelse i udstillinger om oldtiden, bronzealderen og jernalderen. Her er også løbende specialudstillinger, som man kan fordybe sig i. Hvis ikke du er den store museumsganger, kan du stadig sagtens få noget ud af en tur til Moesgaard. Arkitekturen på museet er en attraktion i sig selv og beliggenheden er i top med en naturskøn beliggenhed, hvor du kan gå tur i både skov og ved havet.

Comments Off on Gå på opdagelse i Smilets By

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!