Storbyferie

Befri drømmen om roadtrip – gør det!

Her på bloggen får vi mange forespørgsler om, hvordan man gør det muligt at tage på roadtrip – for eksempel i et gammelt, lettere moderniseret folkevognsrugbrød. Det vidner om at det er en stor drøm, der rumsterer hos mange – og det forstår man så sandelig godt! Friheden til at tage den længere, men smukke vej, at sove hvor end man parkerer og til at lade udsigten og vejens uendelighed tage over…

Men – for at svare på det stillede spørgsmål: Der er et par grundlæggende ting, du skal indregne i budgettet, når du planlægger længere tids rejse på fire hjul. For ja, godt nok har du, hvis du har kunnet fremleje din bolig, ikke de samme faste udgifter til husleje, el og vand og andre boligmæssige regninger – men til gengæld rejser du jo, og det koster som altid.

Men hvor billigt kan det gøres? Lad os se nærmere på de to helt basale økonomiske områder, som du overveje og forberede grundigt, inden roadtrippet starter.

 

Hav godt styr på Roadtrip-mobilen!

De fleste drømmer nok, med en ikke så klejn romantiker i maven, om et vaskeægte folkevognsrugbrød med bløde former og retrodesign! Dog har disse smukke gamle vans en del imod sig, da reservedele kan være specialdesignede og derfor meget dyre og svære at skaffe hos de forhandlere og mekanikere, du kan risikere at skulle ind til undervejs på rejsen.

Du kan derfor spare mange penge og bekymringer på rejsen, hvis du snuser lidt rundt på diverse brugtbils-platforme og finder en bilmodel, som er mere udbredt hos alverdens mekanikere og hvor du sikrer dig, at reservedelene er til at få fat i og til en ordentlig pris. Nu du er ved researchen på priser og reservedele, så kan det være en god idé allerede inden rejsen at investere i de meste almindelige dele til bilen – særligt hvis rejsen går til mere øde og eksotiske egne!

Der er således gode penge at spare, hvis du overvejer for og imod, inden du investerer i din helt egen “roadtrip-mobil”. Da det også er en opvejning af den tid og de penge, du skal bruge på at sætte den i stand til længere tids beboelse og brug, kan det være at valget falder på en model af lidt bedre stand, end du oprindeligt troede. Lav derfor også lidt research på, hvor du kan låne lidt ekstra, hvis du står med muligheden for et hurtigt, godt køb!

 

Dagligdagens fornødenheder undervejs

Et andet område, hvor man hurtigt kommer til at slippe større beløb, har med de helt basale dagligdags fornødenheder at gøre. For det første vand til at drikke, opvask og madlavning samt bad og tøjvask. For det andet el – til alt!

Det kan være overraskende dyrt at skulle få del i disse ressourcer og services, når man er undervejs som rejsende: På campingpladser tager værterne sig altid godt betalt, hvis de da overhovedet har benyttelse af brusere, vaskemaskine og opladerstation som tilbud! Særligt hvis rejsen går til Østen, kan man hurtigt komme til at køre mange sure kilometre på jagt på vandhaner og stikkontakter. Planlæg derfor disse praktiske stop inden rejsen, så meget som det lader sig gøre og benyt jer så vidt muligt af den gratis gæstfrihed på platforme som for eksempel Couchsurfing. Det er skønt at møde nye folk og udveksle rejsehistorier – og langt de fleste værter vil mod mindre betaling hjertens gerne hjælpe med opfyldning af vandtanken, et velgørende brusebad og opladning af bilbatteriet. Sørg blot for at være høflig og spørg om dette vil være muligt inden I kommer rullende på “flade batterier”.

Comments Off on Befri drømmen om roadtrip – gør det!

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!