Tips og tricks

Få haven klar til ferien

(sponsoreret indhold)

Selvom det nogle gange slår fejl så kommer den danske sommer næsten hver gang og det betyder opgaver i haven, ferie med familien og masser af aktiviteter i weekenden.

Selvom vi har ladet op hele vinteren er det ikke altid er vi er klar til de mange opgaver, men der er heller ikke noget mere fustrerende end at se haven ligne en ukrudtsmark inden man tager på ferie.

Lav det simpelt

I haven gælder der ikke de samme regler som når du laver projekter indenfor. Her kan det simple nemlig også ofte være det pæneste og bedste.

Har du et ældre hus er haven dog sjældent designet til minimalt vedligehold, nærmest modsat er den ofte bygget op omkring en græsplæne i midten og store blomsterbede rundt omkring.

Ulempen ved et blomsterbed er at tingene skal beskæres og ukrudt skal tages og det er ikke kun en gang årligt og når du samtidig skal klippe hækken, slå græsset og rense fliserne kan din fritid hurtigt forsvinde.

Nogle ting kan du dog løse ved f.eks. at købe flis til dine højbede? Det vil fjerne ukrudt i 5-10 år indtil der igen skal et nyt lag på, men andre ting skal der mere drastiske midler i brug for og måske er det en helt ny type hækplante du skal have fat i, måske skal de store træer fældes helt og måske skal du redesigne græsplænen så den automatiske plæneklipper kan køre og slå det hele på en gang!

Med lidt planlægning og omtanke kan du sagtens få designet en have med et vedligeholdelsesniveau der tillader 14 dage sydpå om året uden bekymringer.

Comments Off on Få haven klar til ferien

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!