Svært at spare op til drømmeferien?

Svært at spare op til drømmeferien?

  • Post author:
  • Post category:Oplevelser

(sponsoreret indhold)

5 kvikke tips til at lægge lidt til side – uden at du lægger mærke til det!

Det er noget af det, vi sætter allermest pris på og husker med allerstørt glæde – at rejse! Uanset om ferierejsen skal vare en uge eller et halvt år, så koster den desværre knaster, og derudover kommer man altid til at bruge dobbelt så mange penge på lækker mad, drikkevarer og eventyr end man regnede med. Det gør unægteligt at tiden efter hjemrejsen bliver en skarp kontrast til feriens festglade og bekymringsløse dage…

Men hvorfor er det så forbandet svært at få en rejseopsparing til at fungere? Hvis bare man nu lægger 300kr mere tilside hver måned, så har man jo allerede der en ganske god portion “hjemmelavede” feriepenge – det lyder jo nemt, så hvorfor gør alle ikke bare dét?

Tja, svaret er nok desværre, at mange af os har en tendens til at bruge penge i det små og at forskellige småbeløb bliver trukket mere eller mindre usynligt i løbet af hver eneste måned – og så er der ofte bare ikke lige 300kr til opsparingen sidste på måneden!

Her kommer 5 bud med områder du kan spare på, uden at du kommer til at mangle!

  1. Hvor mange streaming- og filmtjenester benytter du dig egentlig af? Hvert abonnement koster godt op mod de 100kr, så allerede her kan du “tjene” lidt til rejsekassen, hvis du vælger de tjenester fra, som du egentlig ikke rigtig har brug for. Er du en film-o-man og gerne betaler mindre beløb hist og her for at leje, købe og streame, så prøv i stedet at dykke ned i bibliotekernes gratis filmtjeneste Filmstriben – du skal blot oprette dig som bruger gennem dit bibliotek.
  2. Det samme gælder for musik – betaler du for hele albums iTunes, som du egentlig ligeså godt kunne streame på Spotify eller prøvesmage på YouTube? Måske er det endda kun en enkelt hit, du holder af – så nøjes med at købe dét!
  3. Du griner sikkert af folk i Luksusfælden, som ikke aner, at de bruger penge, de ikke har – og på ting, de slet ikke behøver! Men har du egentlig selv et budget? Nå, ikke? Prøv at lave et Eksempel på kontoplan –  det er en supernem og lettilgængelig måde at få et solidt overblik over dine forskellige forbrugsposter. Så kan du nemt se, hvad du bør skære ned på – og hvad du bør droppe helt!
  4. Start en lommepenge-app og få helt tjek på de mindre trækninger på kontoen. Der findes en mængde gode og gratis apps, hvor det hurtigt bliver en sport at spare de unødvendige småindkøb og idiotisk dyre kaffer væk til fordel for en tjekket og up to date kontooverblik.
  5. Mad er en evig kilde til glæde – og udgifter! Desværre også madspild, både når det kommer til supermarkeder og på hjemmefronten. Den gode nyhed er at du både kan spare penge OG ressourcer, blot ved hver dag at være lidt mere obs på, hvad du har i køleskabet af brugbare varer. Og slå et smut indenom de lidt større supermarkeders køleafdeling – der er altid vilde “stop madspild”-tilbud på ellers dyre oste og pålæg.

Simon

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!