Smid kiloene inden næste ferie – uden skrappe kure!

Smid kiloene inden næste ferie – uden skrappe kure!

(sponsoreret indhold)

Vi nærmer os julens søde tid, hvor man ikke ligefrem ønsker at være fedtet, hverken med gaver eller lækker julemad. Og bagefter venter det nye års løfter – værre endnu: Frygten for ikke at kunne fuldføre den udfordring, du har sat dig selv.

Men der er håb forude. For der er alt for stor risiko for at du mister gejsten af en skrap slankekur, hvor du presser dig selv hver eneste dag med slankemad og knurrende mave, for ikke at tale om et strabadserende og tætpakket træningsprogram, hvor der ikke er plads til meget andet sjov end en agurkestav.

Der er langt større chance for, at du holder humøret og gejsten oppe, hvis din måde at komme i form på har karakter af et projekt, hvor du med små ændringer både får mere glæde og energi ind i hverdagens gøremål og også kan nyde søde sejre, når du opnår dine delmål – ét ad gangen.

Først og fremmeste skal du selvfølgelig indstille dine spisevaner på nye tider og her er det logik for frilandshøns, at du selvfølgelig må inkorporere flere grøntsager i din kost. Din fordøjelse har godt af at arbejde med grøntsagsfibre, du bliver toptunet af vitaminerne og du får mere energi (og ikke mindst god samvittighed) af mad med gods i.

Du kan desuden spare alverdens penge på at undgå dyre kosttilskud og slankeprodukter ved at gå den naturlige vej og lave retter, som du sætter pris på at sætte tænderne i. Læg derfor en madplan hver uge med så mange af dine yndlingsråvarer som muligt og sørg for at du er dækket ind med en lækker madpakke hjemmefra.

Men skal man da ikke svede og få vabler på fødderne for at smelte kiloene af? Jo, selvføleglig skal du træne, og på den måde, som er mest effektiv for netop din øønskede form. Men du skal ikke presse dig selv ud i ekstremerne, hvis du i forvejen har travlt med job, børn og andre forpligtelser – husk på, at det her er et slanke-projekt, ikke en straffekur, hvor du må sige nej til de rare ting, der betyder noget for dig og dit humør.

Så hold den hårde træning på et fornuftigt stade, og tænk i stedet på at småtræne i løbet af hverdagen. Gå en frisk tur i dine pauser, fyr den af til dit yndlingsmusik, evt. i køkkenet, mens du laver aftensmad og kast dig ud i mere uforpligtende øvelser på 15 minutter et par gange om ugen, såsom yoga-styrkeøvelser, der også giver dig energi og fokus – helt simpelt og hjemme på dit stuegulv.

Husk at det skal være et opmuntrende projekt – ikke en straffekur! – men en ny måde at gå til dit daglige liv på. Det giver ro – og de stabile og blivende resultater vil bestemt styrke din tålmodighed og ikke mindst din selvtillid.

Simon

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!