Oplev den totale frihed på vandretur!

Oplev den totale frihed på vandretur!

(sponsoreret indhold)

Det er blevet mere og mere populært at vandre i naturen på ferien, så man både får mulighed for at slå tankerne fra, få rørt sin krop og give sit sanseapparat en ordentlig oplevelse, tæt på elementerne. Det ofte meget stillesiddende arbejde foran diverse skærme sætter spor både på legeme og sind på det moderne bymenneske – vi tørster simpelthen efter et røre os, og at blive rørt og forføret, ude i den store, ekstreme natur.

Men i modsætning til storbyferien eller strandturene, så er der lidt andre, større forberedelser forbundet med vandreferien. Derfor bringer vi her et par solide råd, du skal skrive dig bag ørerne før du bevæger dig ud i de rå skandinaviske fjelde eller det dramatiske spanske eller skotske højland.

Det allervigtigste råd: Kom i træning inden ferien! Det er ekstremt vigtigt, at du har opbygget en vis form inden du udsætter din krop for turens til tider ekstreme strabadser: Du kommer sandsynligvis  til at forcere stenede flodløb, halvvejs klatre op af halsbrækkende stier og holde balancen på vej ned af bjergenes kringlede skovruter. Hertil kommer at du jo har oppakning med – 10 kilo på ryggen betyder faktisk en hel del, hvis man ikke er i kondition.

Der er ikke mange bjerge, du lige kan  smugtræne på her i landet, men prøv alligevel at finde skov eller strand i nærheden af dig, hvor du kan vandre en hel lørdag eller søndag. Og ellers er rådet – gå, gå, gå! Gerne 10 km om dagen i måneden op til vandreturen.

Oppakning og udstyr er selvfølgelig også afgørende for hvor fed din tur bliver. Et par gode vandrestøvler, der passer til din fod og gå-stil er essentielt. Den næstvigtigste stykke udstyr er selvfølgelig rygsækken – den skal være af samme længde som din ryg og den må have professionelle justeringsmuligheder og god polstring, så du ikke kommer til at døje med smerter og vabler.

Hertil kommer et godt telt af letvægtstypen. Du må højst bære en 1/10 af din egen vægt, hvis du er kvinde, og en 1/8, hvis du er mand, så et tungt telt vil hurtigt indskrænke din frihed – og afgøre hvad du ellers kan have med på turen af tøj, mad og kogeudstyr. Derfor kan det afgjort betale sig at investere i godt udstyr og ikke mindst et slidstærkt og let telt, der netop er lavet med vandring for øje, så tag hellere et lån nu, i god tid inden ferien, så du kan gå udstyret til.

Det er nemlig særligt vigtigt, at du får gået dine nye vandresko til. Det kan tage 1-2 måneders vandring, før de sidder som de skal: I starten vil du højst sandsynligt opleve vabler, fordi skoene skal have tid (og lidt sved!) til at forme sig efter din fod og tæer. Mangt en uforberedt vandrer har måttet stoppe fx på Caminoen, på grund af alt for nye støvler og væskende vabler!

Så varm hellere op i det små hjemmefra og få en videunderlig frihedsoplevelse på din næste vandretur!