Tips og tricks

Sådan sparer du penge på ferien

(sponsoreret indhold)

Ferie kan være en dyr fornøjelse, men med lidt planlægning kan der faktisk være rigtig mange penge at spare. Det bør helt klart indgå i overvejelserne når man vælger, hvor turen skal gå hen. Man kan sagtens stirre sig blind på selve rejsens pris, men det er jo ikke det eneste man bruger penge på når man tager på ferie.

Og det er jo sjovere at bruge penge på noget, der kan gøre ferien sjovere, end at bruge dem på at betale gebyrer når du er kommet hjem.

Tjek valutakurser

Det kan lyde kedeligt, men du bliver glad for det på selve ferien. Inden afrejse bør du tjekke valutakurser og priser i det land, du overvejer at rejse til. Begge dele er afgørende for, hvor meget du kan få for dine penge, mens du er på ferie. Du kan tjekke de aktuelle valutakurser her https://valutaomregner.dk/

Valutakursen er som nævnt kun en del af forarbejdet. Hvis du ved at tjekke kursen kan se, at du skal betale kassen for selv de mest basale ting på rejsemålet, skal du nok overveje en ekstra gang, om det er turen værd.

Drop at veksle penge hjemmefra

Mange danskere har gjort det til en fast rejsetradition at veksle penge hjemmefra. Det er en tradition, der i de fleste tilfælde ender med at koste en del penge, for ofte kan det ikke betale sig at veksle.

Alle vekselbureauer og banker herhjemme tager sig ret godt betalt for det, enten direkte i form af gebyrer eller indirekte i form af dårlige kurser. Man får næsten altid de bedste kurser, når man er nået frem til destinationen. Desuden kan det ofte være svært at vide, hvor mange penge man kommer til at bruge på ferien, og uanset om man veksler for mange eller for få, betaler man igen et gebyr for at veksle igen.

Hævning i automater

At finde ud af, hvordan man hæver kontanter i en automat i udlandet, kan være svært nok. Næsten alle automater stiller kortindehaveren overfor et valg, som i situationen kan være svært at tage stilling til, men som egentlig er forholdsvis ukompliceret. Spørgsmålet er nogenlunde formuleret sådan her: “Skal pengene hæves i danske kroner eller i den lokale valuta?”

Det kan være fristende at vælge danske kroner, fordi det virker velkendt. Men næsten altid give den bedste kurs at hæve i den lokale valuta.

Hav styr på gebyrene

Banker og kortudstedere lever af gebyrer, men det er af gode grunde ikke noget de fremhæver i flotte præsentationer. Det kan kræve tålmodigt detektivarbejde at finde frem til en gebyrliste. Besværligt arbejde, som kan vise sig at være en god forretning i sidste ende. Hvordan gebyrene er skruet sammen er forskellig fra bank til bank og fra kortudsteder til kortudsteder. Eksempelvis kan det være et procentvist gebyr af de penge, der bliver brugt i udlandet eller et gebyr pr hævning i en automat. Når du ved, hvad du betaler gebyr for er det nemmere at planlægge, hvordan du så slipper med at betale færrest muligt penge i gebyr under din rejse.

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *