Tips og tricks

Sådan får du råd til næste års sommerferie

(sponsoreret indhold)

Du glæder dig sikkert allerede til næste års sommerferie, og du er allerede begyndt at tænke på, hvor du gerne vil hen. Måske er det næste år, at du tager på den lange road trip i USA eller Australien. Eller måske vil du gerne på safari i Afrika.

Uanset hvor du vil hen, så kan det blive dyrt at tage på ferie, og derfor er det en god idé allerede nu at finde ud af, hvor du gerne vil hen. Fordi hvis du ikke sparer op til det, eller ved hvad din næste ferie kommer til at koste, så er der en stor risiko for, at du ender med at holde ferie hjemme eller på en billig charterferie. Ikke at der er noget galt med det, men hvis du havde drømt om safari i Afrika og leve blandt de vilde dyr, så kommer det til at være en anelse antiklimaks.

Læg et feriebudget

Du har brug for at lægge et feriebudget, så du ved, hvad det er, at du skal spare op til. Selvfølgelig er det også vigtigt at vide, hvor meget du overhovedet kan spare op, og det kommer vi også til.

Men det er ok at drømme, og derfor er det en god idé at skrive alle de ting ned, som du gerne vil. Det er en god idé at vide, om vi snakker 100.000 eller 200.000 til din drømmeferie. Selv hvis den koster alt for mange penge, så kan det være, at du bare skal spare op til den over de næste 3 år i stedet for.

Hvis du virkelig vil af sted på din drømmeferie næste år, så skal du selvfølgelig lægge dit rigtige budget først, så du ved, hvor meget du kan undvære i din økonomi hver måned.

Som feriebudget vil vi anbefale dig, at du lægger et konservativt og et mere drømmende budget. På den måde har du nogle forskellige muligheder, når du skal til at finde ud af, hvor du gerne vil hen.

Hvad er dit rådighedsbeløb?

Det er egentlig ganske simpelt at lægge budget. Du finder ud af, hvor mange udgifter som du har, og så tager du den derfra. Det, du har tilbage, er dit rådighedsbeløb. Ja, rådighedsbeløb kommer til at være dit nye yndlingsord, når du gerne vil have styr på din økonomi, eller hvis du gerne vil på ferie.

Du kan anvende dette budgetskema, når du skal finde ud af, hvor stort dit rådighedsbeløb er. Det tager ikke andet end 5-15 minutter at udfylde, og så ved du allerede, hvor mange penge du har mulighed for at spare op hver eneste måned.

Opsparing starter i dag

Når du skal spare op til noget stort, er hemmeligheden at gå i gang så hurtigt som muligt. På den måde er du sikker på, at du har råd til at rejse om et år. Hvis du kun sparer op i få måneder, så kommer du ikke til at have råd til noget de måneder.

Det er rarere at fordele det ud over en længere periode, for så mærker du det ikke på samme måde i din økonomi.

Hej! Mit navn er Simon, og jeg er skribent her på siden! Jeg har rejst og boet flere forskellige steder i verdenen, og har fået æren af at fortælle om mine oplevelser samt, at hjælpe dig med at finde den perfekt ferie!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *